Greyfurt un faydaları

Greyfurtta ne vitamini var?

Hastalıklardan korumak için çok sık tüketilen greyfurt, içeriğindeki C vitamini nedeniyle güçlü bir antioksidan etkiye sahip olduğu için bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Tüm turunçgiller gibi kalorisi az ve neredeyse hiç yağ içermeyen greyfurt, kilo kontrolü sağlamak için yapılan diyet listelerinde sıkça yer alıyor.

Greyfurt kimler için zararlı?

Özellikle hassas diş sorunu yaşayan kişilerde greyfurt tüketimi diş minesinin daha çok aşınmasına neden olabilir. Narenciye meyvelerinin pek çoğunda bulunan sitrik asit, doğrudan diş minesinde erozyona neden olmaktadır. Mideyle ilgili reflü hastalığı olan kişilerin de greyfurt tüketirken dikkatli olması gerekir.

Greyfurt hangi hastalığa iyi gelmez?

Greyfurtun aşırı kullanımı meme kanserini tetikleyebilir. Özellikle greyfurt suyu tüketimini en aza indirmeye özen gösterin. Hormon bozukluğu yaşayan bireyler doktora danışarak tüketirse daha iyi olur bu gibi durumların hastalığın daha da artırıcı olabileceği gözlemleniyor.

Greyfurt hangi organa iyi gelir?

İçeriğindeki C vitamini, potasyum, likopen ve lifli yapısı ile kalp ve damar sağlığını korumaya katkıda bulunan greyfurt, kalp krizi ve artrit sorunlarının yaşanma olasılığını azaltıyor. Kan basıncını düşürerek tansiyonu ve kan akışını iyileştiren greyfurtun ideal düzeyde tüketimi, adeta sağlığa sağlık katıyor.

Hangi hastalar greyfurt yiyemez?

İlaç Etkileşimi Riski Olanlar

  • Bazı kolesterol ilaçları
  • Bazı tansiyon ilaçları
  • Bazı kalp ritmi ilaçları
  • Bazı antidepresanlar.
  • Bazı kan sulandırıcılar.
  • Bazı kortikosteroidler.

Jan 2, 2019

Greyfurt hangi ilaçlarla alınmamalı?

Greyfurtla beraber olumsuz etkiler yaratan ilaçlar arasında tansiyon, kanser ilaçları, kolesterol düşürücü statinler ve organ naklinden sonra bağışıklık sistemini bastırmak için kullanılan ilaçlar yer alıyor. Greyfurtun içindeki furanokumarin adlı kimyasal madde ilaçları çözen enzimleri öldürüyor.

Greyfurt neden tehlikeli?

İlaç zehirlenmesine sebep oluyor Greyfurt suyu ise, bu enzimin bir türü olan CYP3A4 enziminin yok olmasına sebep oluyor. Bu durum da ilacın etkisini artırırken, ilacın parçalanması gecikiyor. İlaç, kanda birikerek yüksek doz etkisi yaratıyor ve ilaç zehirlenmesine sebep oluyor.

About the Author

You may also like these